Renovatie bedrijfsgebouw a/d Kadoelenweg te Amsterdam

Amsterdam-Noord ontwikkelt zich gestaag tot een veelzijdig en gewild stadsdeel van Amsterdam. Dit bijzondere renovatieproject wordt ontwikkeld in opdracht van, en in samenwerking met twee jonge Amsterdamse gezinnen die op de Kadoelenweg willen gaan wonen en werken.

 

Volgens het plan voor de verbouwing van het terrein en opstallen worden oude aanbouwen gesloopt en wordt het bestaande interieur geheel gestript en opnieuw vormgegeven als royale, loft-achtige woon- en werkruimtes. Er wordt een nieuwe, geïsoleerde begane grondvloer aangelegd met alle benodigde installatie-voorzieningen. Ook daken en gevels worden geïsoleerd en voorzien van nieuwe raam-sparingen. De zuidwest-oriëntatie van de daken leent zich uitstekend voor de aanleg van zonnecollectoren en PV-cellen.

 

Verder wordt de afbouw sober maar stijlvol vormgegeven en gestyled, in een combinatie waarin de kenmerken van een robuust industrieel verleden hand in hand gaan met een modernistische inrichting van kunst en design-meubilair. De bestaande parkeerterreinen aan Kadoelenweg en Landsmeerderdijk maken, behalve voor parkeren, ruim plaats voor royale tuinen met onder andere diverse terrassen en een gemeenschappelijke moestuin.

 

Voor meer informatie >>>